MASHAALLAH MINYAK PATI MUJARAB UNTUK BANTERAS MASALAH ANAK KENCING MALAM

Kak Ebah
0

Anak jantan sorang, marathon kencing malam straight!

Setiap pagi Subuh angkut dia masuk bilik air (nasib baik tak menangis ke, mengamuk puting beliung bagai).
Setiap hari sidai tilam dekat luar rumah. Sampai dah tak cukup toto nak lapik tidur anak-beranak. (Sejak PKP, tempat tidur dah downgrade dari atas katil bilik ke atas lantai ruang tamu)
Dia punya hancing toksah cakap. Kau bayangkan lah, si bujang umur dah nak masuk 4 tahun.
Mak ayah dia nak rasa apa pun dah tak tahu.
Nak marah sambil tepuk punggung?
Nak bebel sambil jentik bebird dia?
Macam biasa bila ada apa-apa kes kecemasan macam ni berlaku di rumah, tangan akan laju je searching eo for....
Kali ni "bladder weakness"
Nak cakap terus terang sini, Kak Ebah memang belum master pun function minyak-minyak selain yang ada dalam PSK. Terlalu banyak.

Tapiiii, disebabkan minyak ni dapat FREE masa beli Drop and Roll Set baru-baru ni, kita utilise sehabis baik!
Sejak-sejak menginjak usia ni, dah semakin hilang peel sayang barang tu. Mostly apa yang dibeli memang guna semuanya. Tak ada istilah sayang nak pakai or simpan buat perhiasan dalam almari dah. Pinggan mangkuk kesayangan pun sama, sampai tahap pecah pun dah tak ada rasa apa dah ahahaha. Adakah ini sindrom mak dah tuek?!
Encik Google kata, sapu di kawasan perut, kidney area pesakit kencing malam (anak) sebelum tidur.
Malam tadi, malam ke-76. Last jemur tilam 3 minggu lepas (banyak sangat minum lychee kang rumah Paklang dia lepas tu tak kencing dulu sebelum tidur).
And yeaaayyyy, sejak start rutin baru ni, tilam yang dah habis rotate, elok je tersimpan dalam ziplock bag.
Ibu is so ooooo happy!
Rata-rata artikel yang dijumpai mengulangi point yang sama.
"Normal bagi anak umur 5 tahun ke bawah dalam fasa bercerai lampin kerana mereka masih belum tahu cara mengawal pundi kencing sepenuhnya. Proses ini mengambil masa dan bukanlah semudah yang kita sangka"
Nu'man Hadif, 3 years 10 months. Dah bercerai lampin sepenuhnya masa PKP April last year. Dah putus bottle feeding juga sebaik saja adik baby lahir. Sesekali Kak Ebah bagi dia minum freshmilk.
Masih juga bf on demand, tandem dengan Hannan Maryam. Bila-bila yang dia rasa nak dahaga, dia akan datang minta dengan riak muka yang paling kacak.
Several drops of cypress oil should be put in a carrier oil for massage. The oil should be rubbed onto the child's stomach right before bedtime.
Terjumpa juga beberapa review lain,
"We have seen great success with by rubbing Cypress oil over the bladder area at night for our son! I chose the Cypress because I had come across a few testimonies that it had worked for other children. Thought we might as well give it a try, and sure enough, it does work!"
Aromatherapy uses the essential oil of CYPRESS (Cupressus sempervirens) to treat chronic bedwetting.
Entahlah eh. Rasanya challenging sangat perjuangan potty training anak Kak Ebah yang nombor 3 ni. Dia dah lama pampers free, cuma keciciran punya kekerapan tu tak habis-habis.
Pernah sembang dengan sorang kawan yang meriah anak lelaki. Katanya memang extra menguji bab ni. Anak perempuan lebih senang dan straight forward.
Cypress oil is great for the bladder and urinary track system all together. Cypress oil is an essential oil made from the twigs, stems, and leaves of the cypress tree.
I am a satisfied consumer!
Mak-mak seangkatan yang ada masalah sama, you should try. This oil is for you!
Ini bukan post men.jual, tapi kalau ada yang rasa nak ter.beli boleh piyem tepi kita deh.
*Ini post terobek. Since sekolah start, dah upgrade back to tilam dunlop atas katil dah kami sekarang. Thank you YL. Thank you Cypress Oil!

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !